dimecres, 7 de gener del 2015

Port de la Selva - Perafita - Port de la Selva






Port de la Selva - Inici
Avui dissabte dia 27, en Marià m’ha proposat de fer una sortida per com diu ell “Cremar els torrons” d’aquest dies. En Joan Carles, està enfeinat a casa i en José Luís lesionat, per la qual cosa només sortim en Marià i jo.
Com que la última vegada (pujada al Puig d’Esquers), jo vaig decidir la ruta, avui ell ha triat, i ha sigut sorpresa fins arribar a Port de la Selva, on m’ha explicat una mica el recorregut
Es tracta de fer una volta relativament curta i no massa exigent. Vol ensenyar-me una ruta per la zona de Port de la Selva pujant fins al Perafita i tornant, amb visita a l'Ermita de sant Baldiri, per el costat del Parc Natural del Cap de Creus.
Roses al fons
De baixada cap a Port de la Selva
Sortim des de el aparcament de la platja de El Port de la Selva, i anem cap a Selva de Mar, just abans d’entrar-hi tranquem cap a l’esquerra dirigint-nos cap al Coll de la Torre, i cap al Puig d’en Grau, tot això per una pista en bon estat i una pendent molt sua, com sap en Marià com m’agraden  aquestes sortides!!!),  per anar començant a baixar i trobar la carretera de Roses a Cadaqués, concretament a la cruïlla de pujar a El Pení, que agafem per pedalar per un corriol que passa per el Mas Romanyac i cap el Mas Llobatera, un corriol poc tècnic, i apte per a tothom, creuem el Rec de la Llobatera per arribar al Mas i Coll de Perafita, i creuem el trencant de Roses, Port de la Selva i Cadaqués, i pujem per la pista que hi ha a la dreta tot just sortir de la rodona, fins el Mas dels Bufadors, comencem a baixar per pista cap a Port de la Selva, fins arribar a la cruïlla de l’Ermita de Sant Baldiri, on fem alguna foto, i tornem a enfilar el camí fet, per ara sí baixar fins Port de la Selva.
Ermita de Sant Baldiri
En tota la sortida hi ha unes vistes impressionants tant de Port de la Selva, com de Roses, la llàstima és el mal dia que fa i el fred, tot i que això últim no ho és tant, si ens abriguem. És per  això que en Marià ens tornarà a portar-hi amb bon temps i quan tots els integrants del grup podem anar-hi.
Us recomano que la feu, us portarà un màxim de tres hores. No és física ni tècnicament massa exigent, pareu-vos a fer fotos, que val la pena. I eviteu dies amb tramuntana, ho passareu molt malament.
Aquest és l'enllaç del recorregut.
Total 27,4 km. i 740 m. de desnivell positiu.

1 comentari:

  1. Ep !!! al finalitzar un bon esmorzar, per recuperar la perdua del torrons de Nadal i fer-la petar.

    ResponElimina

Benvinguts a Pollistrol Bikers.
Pots deixar el teu comentari o demanda i si podem/volem et contestarem.
Gracies per comentar i si no estas inscrit no oblidis de deixar el nom , enllaç o email.