dimecres, 13 d’abril del 2011

Pujada Puig Neulós (Volta llarga)




Nova sortida. Diumenge 10 d’abril. La colla “Pollistrol” quasi al complert (en José Luís, en Joan Carles, en Marià i jo, en Josep, falta en Jesus.). Hem convidat en Pere i al seu amic Manuel. Un altre dia de tramuntana, però els de l’Empordà ja hi estem acostumats.


Ens trobem a Cantallops (200 m. d’alçada) a les afores del poble, a les vuit del matí per enfilar-nos cap al Puig Neulós; a excepció de Joan Carles, que a causa d’una al·lèrgia primaveral ens espera als Dipòsits d'Aigua, total per estalviar-se els primers metres; d’una pujada sua que fem amb rapidesa i comoditat direcció a la Cantina de Recasens, on abans d’arribar-hi, trobem el sender a mà dreta (per cert està tancat al trànsit, de manera que la pujada es fa molt més còmoda).


Ens esperen uns 7 kms. De pujada constant, hem d’arribar als 1.256 metres i estem tot just als 490. Però anem fent; ens parem a fer un mosc i continuem ja fins a dalt de tot, just abans de travessar la tanca que fa de frontera, ens fem unes fotos i aprofitem les magnifiques vistes que hi ha de l’Empordà, amb les illes Medes al fons i el castell de Recasens, majestuós, just als nostres peus. Un regal per els nostres ulls, que ens hem guanyat a pols, ja que tot i que la pujada és dura ningú s’ha quedat endarrerit, ni el de l’al·lèrgia, ni el que va anar a ahir caminar per els túnels, ni el que ahir, també, va pujar amb els companys del gimnàs al Puig Neulós, però fent al volta al revés d’avui. Travessem la tanca i acabem de pujar fins les antenes, a dalt de tot, per fer la foto de rigor tots junts amb el Canigó al fons, i a baix unes vistes del Rosselló a un costat i l’Empordà a l’altra.


De tornada cap a baix, visitem el Pou de Glaç i ara si, ens tapem una mica, i cap a Saint-Martin-de-l’Albère, per carretera asfaltada, intentant baixar a tot drap i sense caure, no és agradable fer-se una “rascada” a l’asfalt.


Arribem a St. Martín, hem baixat fins als 630m. planegem una estona per anar baixant una mica i remuntar fins a la Collada Pla de l’Arca, a 654m. que es fa molt entretinguda, ja que el desnivell no és gaire acusat. Arribem a dalt i ens esperem per fer la baixada, ens deixem anar i campi qui pugui, fins la Cantina de Requesens, fem un petit refrigeri i cap a baix de tot, fins els dipòsits d’aigua, on en Joan Carles ha deixat el cotxe i ens abandona, la resta agafem una trialera molt tècnica de baixada per arribar al punt de sortida. Aquí és on tenim la nota negativa del dia, en Manel cau i es fa un trau a la cuixa que fa que li ragi molta sang, sort que en Marià, amb molta sang freda li fa un torniquet, cap a vall, amb molta cura per deixar en Manel (tot i que baixat amb la seva BTT), i un cop al cotxe, en Pere el porta a l’Hospital ja que tots estem molt “acollonidos”, al final, per sort només necessita un parell de punts. Ho deixem com un susto, que ens ha de fer reflexionar dels perills de la muntanya i de la cura que s’ha de tenir.



Des d’aquí li desitgem una ràpida recuperació per tornar a sortir aviat.



Fotos d’en José Luís. El track el trobareu a aquest enllaç:


http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1607564



pepshicola

2 comentaris:

  1. Que macos que quedem sempre a les fotos.
    Aquestes cròniques valen un imperi.
    La propera la farem en vers... a qui li toca?

    ResponElimina
  2. Sort del pacient, que ho va fer quasi tot ell. I va arribar fins el cotxe.

    ResponElimina

Benvinguts a Pollistrol Bikers.
Pots deixar el teu comentari o demanda i si podem/volem et contestarem.
Gracies per comentar i si no estas inscrit no oblidis de deixar el nom , enllaç o email.