dissabte, 14 de gener del 2012

Cerdanya 360º


Com sol passar, més de dos es multitud i el temps va passant i la feina es retarda.

Ara us faré la valoració personal de la nostra sortida conjunta i anual, com diríem “vacances Pollistroleres”, on anem a patir amb ganes i gaudim d’allò més a sobre la bici i encara mes al arribar a lloc.

La ruta d’aquest any ( be, de l’any passat), es la Cerdanya 360º , travessa part de la Cerdanya en una volta circular, que es pot fer entre 3 i 5 dies, nosaltres com no som “pros” ni volem acabar a l’UCI, ens ho hem proposat en 5 dies, molt relaxat i com estem de vacances poder de gaudir 1 o 2 dies més dels paratges i la gastronomia local, que ens agrada parar sovint a “ventar retratus” , xerrar amb la gent i fer alguna paradeta als bars típics que casualment ens trobem per el camí.

La ruta com he dit la fem en 5 dies, un total de 233 km i 6478mts de desnivell.

Comencem la ruta sortint de Figueres una vegada carreguem els cotxes, i la primera parada la fem a Ribes de Freser per agafar forces, al restaurant “Els Caçadors”.

Arribem a Puigcerdà, al punt de trobada, la botiga “GO OUT”, on ens reben, informen i entreguen el kit Cerdanya 360º. D’aquí ens dirigim a Age, a la casa rural “Cal Marrufès” on passarem la primera nit i d’on partirem. Molt bona acollida i tracte, recomanable 100%.



1ª etapa AGE – SAILLAGOUSE, 32,5 km i 1014 mts +.




Ruta molt entretinguda entre boscos i pobles de muntanya, i on tenim el primer ensurt, punxada de Jesús i poc mes tard mossegada d’un mastí a 
Marià, res greu, però l’ensurt no li treuen. Trobem una mica de pluja i després de fer un menú a la France arribem a Saillagouse, al “Hotel Planes”, tracte correcte, bona cuina, però l’hotel una mica antic. 



2ª etapa SAILLAGOUSE – DORRES, 50,5km i 1492 mts +. 




Ara ja estem mes amunt y es nota l’alçada, una de les etapes mes maques, travessem molts boscos i rierols i pugem fins dalt de Font Romeu, amb les vistes ja pagues l’esforç, les baixades son pronunciades i llargues que et fan parar per l’esforç. Arribada sense incidències a Dorres, població termal, i ens instal·lem al “Hotel Marty”, tracte correcte, sense luxes, cuina casolana.



3ª etapa DORRES – ELLER, 41.5km I 1210 mts +. 






Etapa molt entretinguda amb molts corriols i baixades tècniques, i també molta calor al no trobar gaires arbres a la ruta, paisatges oberts amb bona visibilitat de la vall. Tornem a entrar a Catalunya després de 2 dies dormint a França, i ho fem a la millor parada de la ruta, al “Hostal Eller”, boníssima rebuda, impressionant sopar i esmorzar, així com el tracte e instal·lacions, parada obligada per qui fa la ruta, i per tornat amb tranquil·litat a passar uns dies. 



4ª etapa ELLER – BELLVER DE CERDANYA, 48.11km i 1103 mts +. 






Etapa dura, ja anem cansats, amb rampes considerables, calor i bastanta pedra, bon dinar al Hostal pas de la Pera a Aransa i directes fins a Bellver, l’últim tram es fa feixuc , ja que deixem la pista per fer un tram per carretera. Arribem al “hotel Bellver” , hotel de carretera, sense encant, tracte ....... i menjar normal. (Veig a la plana de GoOut que ja no l’ofereixen com allotjament).



5ª etapa BELLVER – AGE, 57.5 km i 1587 mts +. 





Bona etapa, la més dura i llarga, sobretot l’ascensió a la Molina que es fa interminable, però abans d’arribar passem per boscos i pistes amples tan de baixada com de pujada, que fan passar el kilòmetres més ràpid. Dinem a l’estació d’esquí de la Molina i ara si que gaudim de la baixada més llarga de la ruta per pistes i corriols fins enllaçar amb els camins que ens faràn arribar al mateix lloc de sortida, Age, a la casa rural “Cal Marrufès” . A on ens cedeixen una habitació per fer una dutxa i descansar una estona abans del camí de tornada. 





Cal agrair a l’equip de “Go Out” per la feina i recolzament que ens van oferir durant la ruta. 




Els Pollistrol bikers, Marià, Joan Carles, Josep, Jesús i jo mateix, Jose Luis.

2 comentaris:

Benvinguts a Pollistrol Bikers.
Pots deixar el teu comentari o demanda i si podem/volem et contestarem.
Gracies per comentar i si no estas inscrit no oblidis de deixar el nom , enllaç o email.